Follow us

Πατάτες ψητές γεμισμένες με αβγά αχινού

Πατάτες ψητές γεμισμένες  με αβγά αχινού

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 πατάτες μεσαίου μεγέθους

1 κονσέρβα αβγά αχινού Porto Muinos

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)

1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1/2 κ.κ. χυμό λεμονιού

1 κ.κ. μπρικ (προαιρετικό)

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες και τρίβετε τη φλούδα τους με ένα βουρτσάκι.

Τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 1 ώρα, σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το λεμόνι κι αναμειγνύετε το σχοινόπρασο και τον αχινό.

Χαράζετε τις πατάτες με ένα μαχαίρι και τις σχίζετε έτσι που να πάρουν από 1-2 κουταλιές από το μείγμα της κρέμας με τον αχινό μέσα στη σχισμή.

Αλατίζετε τις πατάτες και τις γεμίζετε.

Πασπαλίζετε την κρέμα με τον άνηθο και διακοσμείτε με λίγο μπρικ (προαιρετικά).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.