banner
banner
banner

Πατάτες πενταράτες

Συνταγή

Πατάτες πενταράτες
Υλικά

1 κιλό πατάτες Νάξου
750 γρ.  κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

banner
Παρασκευή

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ροδέλες.  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε ροδέλες. Τηγανίζουμε τις πατάτες  σε μπόλικο ελαιόλαδο και πριν ψηθούν εντελώς, αλευρώνουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, ώστε  να αναμειχθούν και να τηγανιστούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε όλα με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος