banner
banner

Πατάτες με ντομάτα και μαντζουράνα

Συνταγή

Πατάτες με ντομάτα και μαντζουράνα
Υλικά

1 κ. πατάτες
1 ½ ντομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μέτρια
2 –3 σκελίδες σκόρδο
4 κόκκοι ολόκληρο μπαχάρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κλαδάκι φρέσκια ματζουράνα (γύρω στα 10 εκ.)
6 –7 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια. Τις βάζουμε σε νερό να μην μαυρίσουν. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από μουλινέτα. Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε στο σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κλαδάκι της ματζουράνας και το αφήνουμε ολόκληρο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κύμινο, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να δώσουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κοκκινίσουν λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη μαντζουράνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφαιρούμε τη μαντζουράνα και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος