Follow us

Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Υλικά

Yλικά

400 γρ. πατατούλες baby πλυμένες με τη φλούδα

400 γρ. μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες

400 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

10 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα

½  φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φλ. ζωμός λαχανικών

⅓   φλ. ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη, λουΐζα, λεβάντα, μελισσόχορτο κ.α.)

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 μεγάλο κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο

10 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα (αν θέλουμε)

Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βάζουμε τα σκόρδα, τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τον ζωμό των λαχανικών και τα ξερά βότανα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, τα κάστανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα.

Σερβίρουμε, είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, στίλτον) και φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, είτε σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.