banner
banner
banner

Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Συνταγή

Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο
Yλικά

400 γρ. πατατούλες baby πλυμένες με τη φλούδα
400 γρ. μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
400 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
10 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
½  φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. ζωμός λαχανικών
⅓   φλ. ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη, λουΐζα, λεβάντα, μελισσόχορτο κ.α.)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
10 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα (αν θέλουμε)
Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε τα σκόρδα, τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τον ζωμό των λαχανικών και τα ξερά βότανα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, τα κάστανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα. Σερβίρουμε, είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, στίλτον) και φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, είτε σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος