Follow us

Πατάτες γκρατέν με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Πατάτες γκρατέν με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

3 κ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες 3 χιλ.

⅔  + ⅓ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ. + 1 κ.γ. φρέσκο ​​δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς, γύρω στα 2 -3 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ⅔ φλ.

παρμεζάνα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τις πατάτες.

Μεταφέρουμε σε βαθύ, γυάλινο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, καλά βουτυρωμένο.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ⅓ φλ.

παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC για 35 λεπτά.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα ή έως ότου οι πατάτες γίνουν είναι τρυφερές (δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του φαγητού).

Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.