Follow us

Παστός μπακαλιάρος με κουνουπίδι και σάλτσα ντομάτα

Παστός μπακαλιάρος με κουνουπίδι και σάλτσα ντομάτα

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, κομμένος σε κομμάτια

1 μεγάλο κουνουπίδι γύρω στο 1 κ. κομμένο σε μπουκετάκια

2 -3 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

½ φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό φύλλο δάφνης

5 κόκκοι μπαχάρι

Τριμμένη κανέλα στην άκρη του μαχαιριού

1 ξυλάκι κανέλα

7 -8 κόκκοι άκοπο πιπέρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε γρήγορα το κουνουπίδι από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει ελαφρό καστανό χρώμα.

Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε τη ντομάτα, πολύ λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους άκοπους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι, τη δάφνη και την κανέλα, σκόνη και ξυλάκι.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να πιει τα υγρά της.

Τακτοποιούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, ρίχνουμε πάλι τα κομμάτια του κουνουπιδιού στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ίσα να τρυπιέται το κοτσάνι του.

Το μεταφέρουμε στην πιατέλα με τον μπακαλιάρο και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πουρέ πατάτας.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.