Follow us

Παστός μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και πατάτες

Παστός μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και πατάτες

Υλικά

Υλικά

2 φιλέτα παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

5 χοντρά κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες

½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

15  φύλλα φρέσκος βασιλικός

1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη

¾  φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα στεγνώνουμε.

Αλατίζουμε πολύ ελαφρά τις πατάτες και τα κολοκυθάκια (ή και καθόλου) και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα και τα λαχανικά και τοποθετούμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια στις δυο μεριές του ταψιού αφήνοντας κενό στη μέση για τα φιλέτα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τζίντζερ-φρέσκο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 10 λεπτά.

Τακτοποιούμε το ψάρι στο ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε όλο το φαγητό και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μέσα στον φούρνο για 10 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.