Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
Παστέλι
300 γρ. πασατέμπος καθαρισμένος
300 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες γλυκάνισο
Μους μήλου
4 σκληρά, πράσινα μήλα
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες γλυκάνισο
Παρασκευή
Καβουρδίζουμε τον πασατέμπο σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε κανέλα και γλυκάνισο.
Κάνουμε καραμέλα τα 200 γρ.
της ζάχαρης με λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τον πασατέμπο.
Απλώνουμε το μίγμα, σε πολύ λεπτή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα, στο μάρμαρο του πάγκου εργασίας, το σκεπάζουμε με άλλη μια λαδόκολλα και το περνάμε με τον πλάστη, ώστε να γίνει επίπεδο και λεπτό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα, το κόβουμε σε τετράγωνα πλευράς 10 εκ., χρησιμοποιώντας λεπτό μαχαίρι.
Κατόπιν, ξεκολλάμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το κομμάτι από την κάτω λαδόκολλα.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα μήλα σε νερό που τα σκεπάζει, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο, επί 10-15 λεπτά, χωρίς να τα αφήσουμε να μαλακώσουν πάρα πολύ.
Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι παστέλι, απλώνουμε πάνω 2 κουταλιές σούπας από το μήλο και το σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι παστέλι.