banner
banner
banner

Πάστα κάρι για πουλερικά και ψάρι

Συνταγή

Πάστα κάρι για πουλερικά και ψάρι
Υλικά

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο
5 λουβιά καρδάμωμο (τα μαύρα σποράκια)
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
1 πρέζα καραγουέι (αγριοκύμινο, κάρο)
1 γερή πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. πάστα αντσούγιας
1 κ.σ. ξύδι λευκό

banner
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα ξερά υλικά. Προσθέτουμε την πάστα αντσούγιας και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι. Διατηρούμε την πάστα κάρι σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Η αναλογία του κάρι προς το υγρό του μαγειρέματος είναι τυπικά,  2 κ.γ. προς 250 ml υγρό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος