1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο
5 λουβιά καρδάμωμο (τα μαύρα σποράκια)
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
1 πρέζα καραγουέι (αγριοκύμινο, κάρο)
1 γερή πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. πάστα αντσούγιας
1 κ.σ. ξύδι λευκό
Αναμειγνύουμε όλα τα ξερά υλικά. Προσθέτουμε την πάστα αντσούγιας και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι. Διατηρούμε την πάστα κάρι σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Η αναλογία του κάρι προς το υγρό του μαγειρέματος είναι τυπικά, 2 κ.γ. προς 250 ml υγρό.
Α.Τ.