Follow us

Pasta con le sarde

Pasta con le sarde

Υλικά

600 γρ. bucatini
800 γρ. φρέσκια χοντρή σαρδέλα
4 αντζούγιες φιλεταρισμένες
300 γρ. μάραθο (ή άνηθο)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο
50 γρ. μαύρη σταφίδα
100 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και κομμένη
μερικές κλωστούλες ζαφορά (σαφράν)
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 10'. Βάζουμε τη ζαφορά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Πλένουμε τον μάραθο (χωρίς τα κοτσάνια), τον ζεματίζουμε για 10’ σε βραστό νερό, τον ψιλοκόβουμε και κρατάμε το νερό που έβρασε, για τα ζυμαρικά. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το μεσαίο κόκκαλο. Τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα (στραγγισμένη), την αμυγδαλόψιχα, τις αντσούγιες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ζαφορά με το νερό της και ανακατεύουμε στη φωτιά όλα μαζί για 3'-4'. Ρίχνουμε πιπέρι, προσθέτουμε τον μάραθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλέτα της σαρδέλας. Τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό (μαζί με το νερό όπου έβρασε ο μάραθος) και τα βγάζουμε al dente. Tα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καυτή σάλτσα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;