banner
banner
banner

Pasta con le sarde

Συνταγή

Pasta con le sarde
Υλικά

600 γρ. bucatini
800 γρ. φρέσκια χοντρή σαρδέλα
4 αντζούγιες φιλεταρισμένες
300 γρ. μάραθο (ή άνηθο)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο
50 γρ. μαύρη σταφίδα
100 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και κομμένη
μερικές κλωστούλες ζαφορά (σαφράν)
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 10'. Βάζουμε τη ζαφορά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Πλένουμε τον μάραθο (χωρίς τα κοτσάνια), τον ζεματίζουμε για 10’ σε βραστό νερό, τον ψιλοκόβουμε και κρατάμε το νερό που έβρασε, για τα ζυμαρικά. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το μεσαίο κόκκαλο. Τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα (στραγγισμένη), την αμυγδαλόψιχα, τις αντσούγιες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ζαφορά με το νερό της και ανακατεύουμε στη φωτιά όλα μαζί για 3'-4'. Ρίχνουμε πιπέρι, προσθέτουμε τον μάραθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλέτα της σαρδέλας. Τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό (μαζί με το νερό όπου έβρασε ο μάραθος) και τα βγάζουμε al dente. Tα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καυτή σάλτσα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος