banner
banner
banner

Πάρτι με γιαπωνέζικο χρώμα

Ντένη Καλλιβωκά Ντένη Καλλιβωκά Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011

Μια εξαιρετική ιδέα για 'προσωπικό' catering ιαπωνικής κουζίνας για τα εορταστικά πάρτι και τραπέζια σας.

Πάρτι με γιαπωνέζικο χρώμα

Την Τίνα και τη Σάρον τις γνώρισα μπουκωμένη από καλοφτιαγμένο σούσι, στο πάρτι ενός φιλικού σπιτιού. Δοκίμαζα τα maki και τα nigiri και αναρωτιόμουν ποιό catering είχε καταφέρει να βγάλει τέτοια φρεσκάδα. Ρώτησα και έμαθα, ότι πίσω από όλα κρύβονται δύο φίλες η Τίνα Στεφάνου και η Sharon Benmayor, που εδώ και ένα χρόνο περίπου λειτουργούν το Nori, μια εταιρία "προσωπικού" catering προσφέροντας ένα εύρος ιαπωνικής κουζίνας, που περιλαμβάνει από σούσι και σαλάτες μέχρι ζεστά ορεκτικά και κυρίως. Τι εννοώ με τον όρο προσωπικό; Εδώ όταν παραγγέλνεις, δεν έρχονται στο σπίτι μερικοί δίσκοι που εσύ τους σερβίρεις την ώρα του πάρτι σου. Αντιθέτως εκείνες έρχονται προηγουμένως στο χώρο σου, και συζητούν τις ανάγκες του μενού. Είτε πρόκειται για ένα πάρτι, μια επαγγελματική συγκέντρωση ή γιορτή που χρειάζονται finger food ή για ένα καθιστό τραπέζι που θέλει μενού 3-4 πιάτων που να περιλαμβάνει και ζεστά; Μετά έρχονται την ημέρα του πάρτι και τα φτιάχνουν οι ίδιες επιτόπου εκείνη την ώρα για να είναι φρέσκα. Το σημαντικό είναι ότι όλο αυτό δεν προϋποθέτει τρελά κόστη. Δηλαδή, για ένα πάρτι θα υπολογίσετε περίπου 17€ το άτομο για καμία δεκαριά ρολά για τον καθένα ενώ για ένα καθιστό δείπνο με ζεστά (που περιλαμβάνει και τον καταπληκτικό black cod) από 40€ το άτομο. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη κουζίνα, αφού σε εκείνες είναι αρκετός ένας μικρός πάγκος για να κάνουν την δουλειά τους.

banner
Πάρτι με γιαπωνέζικο χρώμα

Συναντηθήκαμε και εκτός δουλειάς και μου διηγήθηκαν την ιστορία τους. "Λατρεύαμε την ιαπωνέζικη κουζίνα και κάποια στιγμή το πήραμε απόφαση. Πήγαμε μαζί στην Αγγλία και παρακολουθήσαμε ιδιαίτερα μαθήματα από ένα εξειδικευμένο σεφ τον Cambridge. Μετά παρακολουθήσαμε όλα τα μαθήματα στο εστιατόριο Matsuhisa και ξεκινήσαμε αναλαμβάνοντας μικρά πάρτι και μαζικά events".
Στο μενού ξεχωρίζουν η baby spinach salad με dry miso flakes, η σαλάτα με σασίμι, το new style beef sashimi η ποικιλία των rolls και φυσικά το κλασικό Black Cod με miso sauce. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα σούσι με μεσογειακές γεύσεις, που είναι δικής τους έμπνευσης. Όπως τα ρολά σολομού με πέστο, εκείνα με αυγοτάραχο, τα ρολς με ταραμοσαλάτα. Υπάρχουν ακόμη και maki με μελιτζανοσαλάτα, με ψητή πιπεριά και κατίκι , με χούμους και πίκλες αλλά και με κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες. Πρωτότυπη είναι και μια κατασκευή από plexi glass που περιέχει ξηρό πάγο, για να συντηρεί τα σούσι όσο μένουν έξω, δικής τους επινόησης.
Μην μου πείτε ότι δεν είναι καταπληκτική ιδέα για τα εορταστικά κοκτέιλ, πάρτι και τραπέζια σας… Για να οργανώσετε το δικό σας μενού επικοινωνήστε με την Τίνα Στεφάνου στο 6947201254 και στο www.nori.gr

Aκολουθούν δύο συνταγές από τις Τίνα Στεφάνου και Sharon BenmayorΣυνταγές

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος