Υλικά
Υλικά
1 πάπια
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
5 γρ. ανθός γλυκάνισου
1 ποτήρι shao hsing (το κινέζικο κρασί μπορεί να αντικατασταθεί από λευκό σέρι)
80 γρ. τσάι ποικιλίας Long Jing
Φιστικέλαιο
Αλάτι, ζάχαρη
Παρασκευή
Αφού καθαρίσετε καλά την πάπια και αφαιρέσετε τα εντόσθια, αρτύστε τη μέσα έξω με αλάτι και ζάχαρη.
Βάλτε την πάπια σε ένα βαθύ ταψί μαζί με την πιπερόριζα (τζίντζερ), την κομμένη σε κομματάκια κανέλα, τα άνθη του γλυκάνισου, το ποτήρι το κρασί, προσθέστε 100 ml νερό, σκεπάστε την πάπια και βράστε σε μπεν μαρί για δύο ώρες.
Καβουρντίστε το τσάι σε ένα μεταλλικό πιάτο ή σε τηγάνι και τοποθετήστε το πάνω στην πάπια.
Σκεπάστε και πάλι και αφήστε την πάπια να αρωματιστεί, συνεχίζοντας το βράσιμο για 4-5 λεπτά.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε αυτό τηγανίστε την πάπια, αφού τη στραγγίξετε, εωσότου ροδίσει.
Τη σερβίρετε κομμένη σε κομμάτια.
Από το βιβλίο «Τα πουλιά της Μπανγκόκ»: Όπως και στο Κουαρτέτο του Μπουένος Άιρες, έτσι και στο Μπανγκόγκ, όπου η μοίρα έφερε τον ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, ο Μονταλμπάν δείχνει μια απίστευτη γνώση για το τοπικό γαστρονομικό ιδίωμα.