banner
banner
banner

Πάπια με πορτοκάλι και μανιτάρια στον φούρνο

Συνταγή

Πάπια με πορτοκάλι και μανιτάρια στον φούρνο
Υλικά

2 πάπιες
Το συκώτι απο τις πάπιες ψιλοκομμένο ή 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 ½ κ. μεγάλα λευκά σφιχτά μανιτάρια
15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1  κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 φλ. μπράντι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πάπιες από τυχόν πούπουλα, τις πλένουμε, τρυπάμε την πέτσα και τις αλατοπιπερώνουμε καλά, μέσα έξω. Τις αλείφουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βάζουμε σε βαθύ ταψί. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και κόβουμε κάθε σκελίδα στα δύο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και αλατοπιπέρωνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα συκωτάκια και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μείγμα σκόρδο-μανιτάρια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με μπράντι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα συκωτάκια μανιτάρια σκόρδο γύρω από τις πάπιες. Φουρνίζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C. Ψήνουμε σε πυρίμαχο σκεύος για 1.30'- 2 ώρες. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το περισσότερο λίπος και σερβίρουμε τις πάπιες κομμένες σε μερίδες μαζί με τα μανιτάρια, τα συκωτάκια και τα σκόρδα.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος