banner
banner
banner

Παπαρδέλες με ανάμεικτα μανιτάρια

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες
1 κ. διάφορα μανιτάρια (πορτσίνι, πλευρότους, πορτομπέλο, brown, λευκά)*
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο τρούφας
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό
5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο  και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συχνά. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους. Τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγη κρέμα ή λίγο από το νερό όπου βράσαμε τις παπαρδέλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.
Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο είδος μανιταριών της αρεσκείας μας.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π. Φάληρο. 

Updated: 13/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/01/19



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος