Follow us

Παπαρδέλες με ανάμεικτα μανιτάρια

Παπαρδέλες με ανάμεικτα μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες

1 κ. διάφορα μανιτάρια (πορτσίνι, πλευρότους, πορτομπέλο, brown, λευκά)*

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

150 γρ. βούτυρο τρούφας

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

3 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό

5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συχνά.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.

Τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγη κρέμα ή λίγο από το νερό όπου βράσαμε τις παπαρδέλες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.

Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο είδος μανιταριών της αρεσκείας μας.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π.

Φάληρο. Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/01/19

Φάληρο. Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/01/19

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.