banner
banner
banner

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα

Συνταγή

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα
Υλικά

100 κριθαρένια παξιμάδια, μουλιασμένα
300 γρ. παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στον τρίφτη
100 γρ. κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη στον τρίφτη
200 γρ. σπανάκι, πλυμένο, καλά στυμμένο με τα χέρια  και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. φρεσκο δυόσμο
2 κ. σ. ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τα παξιμάδια σε μια λεκάνη για να μουλιάσουν κι όταν μαλακώσουν τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας, τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λεκάνη και προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, την κολοκύθα, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι κεφτέδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε καλά και τους τινάζουμε πριν τους ρίξουμε στο τηγάνι. Τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με στρωμένη με απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει το  περιττό λάδι τους.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος