Follow us

Πανταζοροσαλάτα με γιαούρτι

Πανταζοροσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

4 παντζάρια (περίπου 700 γρ) ωμά ή έτοιμα βρασμένα

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με το γουδοχέρι μαζί με ½ κ. κ. αλάτι (ανθό αλατιού)

4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το φινίρισμα

4 κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο και μερικές φουντίτσες για το γαρνίρισμα

2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό (ελληνικό)

50 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι

5-6 καρύδια, χοντρά κοπανισμένα

1/2 κ.κ. μαυροκούκι

Παρασκευή

Βάζουμε τα παντζάρια, χωρίς να τα καθαρίσουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, με ελάχιστο νερό.

Αν τα θέλουμε λίγο πιο τραγανά δεν τα πολτοποιούμε πάρα πολύ.

Ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον άνηθο, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε τα πολτοποιημένα παντζάρια.

Πασπαλίζουμε το μαυροκούκι, ρίχνουμε τα καρύδια και το επιπλέον ελαιόλαδο και στολίζουμε το μπολ με τις φουντίτσες του άνηθου.

Σερβίρουμε με μπαστουνάκια ωμών λαχανικών και τριγωνάκια φρυγανισμένης πίτας.Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.