Follow us

Πανκέικς γεμιστά με φρέσκα κρεμμυδάκια, προσούτο, τυρί και τηγανητά αβγά

Πανκέικς γεμιστά με φρέσκα κρεμμυδάκια, προσούτο, τυρί και τηγανητά αβγά

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.γ. ελαιόλαδο

¾ φλ. χλιαρό νερό  περίπου

1 πρέζα αλάτι

Για τα κρεμμυδάκια

2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 κ.γ. χυμό λάιμ

1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 αβγά

8 φέτες προσούτο ή χαμόν

8 φέτες έμενταλ ή μετσοβόνε

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπημένο με ένα πιρούνι να αφρατέψει και τα 2 κ.γ.

ελαιόλαδο.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά -σιγά τα ¾ φλ.

νερό, μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια: βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τα κρεμμυδάκια και τον χυμό λάιμ και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος μπαλάκι του τένις.

Το πιέζουμε με την παλάμη μας και το διαμορφώνουμε σε δίσκο.

Βάζουμε 1 κ.σ κρεμμυδάκια στη μέση, ξανασχηματίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκι και το πλαταίνουμε πάλι σε δίσκο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε κάθε πανκέικ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα και μεταφέρουμε σε ζεστή πιατέλα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα διατηρούμε ζεστά.

Τηγανίζουμε τα αβγά.

Μοιράζουμε από 2 πανκέικς σε κάθε πιάτο, βάζουμε επάνω δύο φέτες προσούτο ή χαμόν και δύο φέτες τυρί και από ένα αβγό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μια σαλάτα με ρόκα.Α.Τ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπημένο με ένα πιρούνι να αφρατέψει και τα 2 κ.γ.

ελαιόλαδο.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά -σιγά τα ¾ φλ.

νερό, μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος μπαλάκι του τένις.

Το πιέζουμε με την παλάμη μας και το διαμορφώνουμε σε δίσκο.

Βάζουμε 1 κ.σ κρεμμυδάκια στη μέση, ξανασχηματίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκι και το πλαταίνουμε πάλι σε δίσκο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε κάθε πανκέικ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα και μεταφέρουμε σε ζεστή πιατέλα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα διατηρούμε ζεστά.

Τηγανίζουμε τα αβγά.

Μοιράζουμε από 2 πανκέικς σε κάθε πιάτο, βάζουμε επάνω δύο φέτες προσούτο ή χαμόν και δύο φέτες τυρί και από ένα αβγό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μια σαλάτα με ρόκα.Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.