banner
banner

Pancakes με πατάτα (Kartoffelpuffer)

Συνταγή

Pancakes με πατάτα (Kartoffelpuffer)
Υλικά

1 κ. μέτριες πατάτες
½ μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο αβγό
1 γερή πρέζα ξυσμένο μοσχοκάρυδο*
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα: ξινή κρέμα ή γιαούρτι ή μαρμελάδα

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα ή σε τουλουπάνι και τις πιέζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να στραγγίσει το υγρό τους σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε το υγρό να σταθεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε προσεκτικά γέρνοντας το μπολ ώστε να μείνει στον πάτο το άμυλο. Ρίχνουμε τις πατάτες πίσω στο μπολ με το άμυλο και ξύνουμε το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αβγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι (ύψος περίπου 1 εκ.). Ρίχνουμε περίπου ½  φλ. από το μείγμα της πατάτας στο καυτό λάδι και το ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνουμε το πανκέικ να τηγανιστεί  4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.
*Το μοσχοκάρυδο, είναι το τυπικό μπαχαρικό για αυτήν τη συνταγή. Όμως, μπορούμε να προσθέσουμε μια ολόκληρη σειρά άλλων μπαχαρικών ή βοτάνων που μας αρέσουν, ανάλογα με την εποχή: φρέσκο ή ξερό βασιλικό, φασκόμηλο, εστραγκόν,  θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόνη σκόρδου, κουρκουμά, σουμάκ, καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο.
Σημ. Από την κουζίνα της Γερμανίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος