Follow us

Πανακότα, όπως παντού στην Ιταλία

Πανακότα, όπως παντού στην Ιταλία

Υλικά

Υλικά

250 γρ. ζάχαρη

2 κρόκοι αβγών

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λουβί βανίλια, ανοιγμένο κατά μήκος με τη μύτη ενός μαχαιριού

4-5 φύλλα ζελατίνας (μουσκεμένα, από πριν σε κρύο νερό να μαλακώσουν)

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους.

Προσθέτουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας και την κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε το μπολ να ακουμπήσει σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

Περνάμε το μείγμα από σήτα και το μεταφέρουμε σε ατομικά φορμάκια.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να μείνει για 8 ώρες, τουλάχιστον.

Την ώρα του σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε ένα-ένα τα φορμάκια σε πιάτα και περιχύνουμε την πανακότα με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας (καραμέλα, φράουλα, ροδάκινο…) Σημ. Συχνά η κρέμα της πανακότα αρωματίζεται με λεμόνι, λεμοντσέλο, στιγμιαίο καφέ, κακάο, τα οποία προστίθενται πριν τις ζελατίνες.

Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.