ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Πακετάκια σφολιάτας με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και μυρωδικά

Πακετάκια σφολιάτας με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και μυρωδικά

Υλικά

Υλικά

½ κ. φύλλο σφολιάτας

1 κ. σπανάκι φρέσκο

1 ½  φλ.γκοργκοντζόλα πικάντικη κομμένη σε μικρά κομματάκια

2 αβγά

1 ματσάκι καυκαλήθρες

½  ματσάκι μυρώνια

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας το βγάζουμε από πριν να ξεπαγώσει.Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια και το πλένουμε πολύ καλά.

Το αφήνουμε να στραγγίξει σε τρυπητό και το στεγνώνουμε.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια και τα ψιλοκόβουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια.

Ανακατεύουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν το νερό τους τελείως.

Αποσύρουμε από την εστία, μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε τα χορταρικά να χλιάνουν.

Ρίχνουμε μέσα την γκοργκοντζόλα, τα αβγά χτυπημένα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα πλευράς 10 εκ..

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε τρίγωνα ή σαν φακελάκι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.