banner
banner

Πακετάκια σφολιάτας με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγή

Πακετάκια σφολιάτας με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και μυρωδικά
Υλικά

½ κ. φύλλο σφολιάτας
1 κ. σπανάκι φρέσκο
1 ½  φλ.γκοργκοντζόλα πικάντικη κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 αβγά
1 ματσάκι καυκαλήθρες
½  ματσάκι μυρώνια
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας το βγάζουμε από πριν να ξεπαγώσει.
Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια και το πλένουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε να στραγγίξει σε τρυπητό και το στεγνώνουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια και τα ψιλοκόβουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Ανακατεύουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν το νερό τους τελείως. Αποσύρουμε από την εστία, μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε τα χορταρικά να χλιάνουν. Ρίχνουμε μέσα την γκοργκοντζόλα, τα αβγά χτυπημένα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα πλευράς 10 εκ.. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε τρίγωνα ή σαν φακελάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος