Υλικά
1 κ. παϊδάκια αρνίσια κομμένα σε πάχος 1 εκ. Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. τσ. κρασί Πόρτο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
1κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για 6 -7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι τα παϊδάκια, ανεβάζουμε τη φωτιά και τα ροδίζουμε και από τις δύο μεριές.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σκόρδο, αλατίζουμε, γυρίζουμε τα παϊδάκια μια φορά και σβήνουμε με το Πόρτο.
Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα σωταρισμένα κρεμμύδια και ¾ φλ.
καυτό νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα παϊδάκια –ίσως χρειασθεί να ρίξουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε με πουρέ.
Α.Τ.