banner
banner
banner

Παϊδάκια αρνιού με πουρέ ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο.

Συνταγή

Παϊδάκια αρνιού με πουρέ ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο.
Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. παϊδάκια αρνιού     
150 γρ. σελινόριζα               
8 σπαράγγια πράσινα   
20 ml ελαιόλαδο                 
3 ml πετιμέζι                      
5 ml ξύδι βαλσαμικό
40 ml γάλα                            
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με το δενδρολίβανο, λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσάμικο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από σχαροτήγανο. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε κύβους, την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ή νερό και την ψήνουμε στον φούρνο σε σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν μαλακώσει, την χτυπάμε σε μπλέντερ με το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει και λίγο ελαιόλαδο. Στο τηγάνι που έχουμε ψήσει τα παϊδάκια, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το πετιμέζι, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, λίγο ζωμό λαχανικών ή νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και στη συνέχεια τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα παϊδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα τους και βάζουμε δίπλα τα σπαράγγια.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος