banner
banner

Παγωμένο γιαούρτι σοκολάτα

Συνταγή

Παγωμένο γιαούρτι σοκολάτα
υλικά

1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. κακάο (σκόνη)
1 φλ.τσ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)

banner
παρασκευή

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας. Οταν γίνουν ένα μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι διαλύθηκε εντελώς η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες ή περισσότερο. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει. Ενώ παγώνει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα χοντροκοπανισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το διατηρούμε στην κατάψυξη μέσα στο δοχείο της μηχανής ή σε μεταλλικό δοχείο. Αφήνουμε 3'-4΄εκτός ψυγείου πριν το σερβίρουμε.

tips: γιά πιό ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. λικέρ καφέ (π.χ. Καλούα ή Τία Μαρία)


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος