banner
banner
banner

Παγωμένη σούπα ταρατόρι με αγγούρι και πεπόνι

Συνταγή

Παγωμένη σούπα ταρατόρι με αγγούρι και πεπόνι
Υλικά

1 μικρό κι αρωματικό πεπόνι
½ αγγούρι
4 γιαούρτια στραγγιστά ή βελουτέ
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
παγάκια

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε το πεπόνι και αφαιρούμε τα σπόρια του και το περνάμε από το μπλέντερ. Κόβουμε κατά μήκος, στη μέση, το μισό αγγούρι και αφαιρούμε τα σπόρια του. Το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο μπολ του μπλέντερ, μαζί με το πεπόνι και το πολτοποιούμε και αυτό. Προσθέτουμε τα γιαούρτια και 3-4 παγάκια και τα δουλεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρει το μείγμα μια λεία και βελούδινη υφή.  Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα το μοιράσουμε στα πιάτα. Τότε προσθέτουμε το δυόσμο κι, αν θέλουμε, μερικά επιπλέον παγάκια.   

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος