Follow us

Παγωμένη βελουτέ με κολοκυθάκια και δυόσμο

Παγωμένη βελουτέ με κολοκυθάκια και δυόσμο

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα κολοκυθάκια

500 ml ζωμό κότας

2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ή μέντα 

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 κ. σ. χυμό λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

1 κ σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ειδικό τρίφτη

1 κ. κ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο, κι αν χρειάζεται αφαιρούμε και τα σπόρια τους.

Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ήδη βάλει το ζωμό κότας και το μισό δυόσμο, τα ζεματάμε για μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ, με λίγο από το ζωμό τους.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο και επιπλέον ζωμό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.

Την μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και την αφήνουμε να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με τον υπόλοιπο δυόσμο.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.