banner
banner
banner

Παγωμένη βελουτέ με κολοκυθάκια και δυόσμο

Συνταγή

Παγωμένη βελουτέ με κολοκυθάκια και δυόσμο
Υλικά

4 μεγάλα κολοκυθάκια
500 ml ζωμό κότας
2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ή μέντα 
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κ. σ. χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1 κ σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ειδικό τρίφτη
1 κ. κ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο, κι αν χρειάζεται αφαιρούμε και τα σπόρια τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ήδη βάλει το ζωμό κότας και το μισό δυόσμο, τα ζεματάμε για μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ, με λίγο από το ζωμό τους. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο και επιπλέον ζωμό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας. Την μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και την αφήνουμε να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με τον υπόλοιπο δυόσμο.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος