Follow us

Παέγια Βαλένθια

Παέγια Βαλένθια

Υλικά

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε μικρές μερίδες

250 γρ. λουκάνικο τσορίθο σε ροδέλες

250 γρ. μύδια ή κυδώνια (όστρακα)

400 γρ. ρύζι καρολίνα (ή το ισπανικό bomba)

2 γλυκιές κόκκινες πιπεριές ψημένες και κομμένες σε λωρίδες

400 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρια, χοντροκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

12 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι επάνω

1/2 φλ. ελαιόλαδο

200 γρ. αρακάς

1 κ.γ. σαφράν σε κλωστούλες

1 φύλο δάφνης

3/4 λίτρου ζωμός κοτόπουλου ζεστός

1 ολόκληρο λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες -αφήνουμε τα κεφάλια.

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές.

Το αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Τηγανίζουμε το τσορίθο και το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα με το κουνέλι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια ή τα κυδώνια, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανοίξουν (πετάμε αυτά που παραμένουν κλειστά) και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε γαβάθα.

Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στη γαβάθα με τα όστρακα.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον αρακά και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε το σαφράν διαλυμένο στον ζωμό, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στο ρύζι το κουνέλι και το τσορίθο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τα όστρακα και τις γαρίδες και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Σερβίρουμε με το σκεύος στο τραπέζι και γαρνίρουμε αν θέλουμε με φετούλες λεμονιού.

A.T.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.