Follow us

Οστρακα στο γουόκ με ασιατικά άρωματα

Οστρακα στο γουόκ με ασιατικά άρωματα

Υλικά

υλικά γιά 5-6 άτομα

600-700 γρ. διάφορα όστρακα (μύδια, αχιβάδες, κυδώνια)

1 κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

100 ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. σογιέλαιο

αλάτι (αν χρειαστεί), πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα όστρακα και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.

Σε ένα αντικολλητικό γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κάρυ και αφήνουμε να σωταριστούν 2'-3', ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα όστρακα και το γάλα καρύδας και αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν όλα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με τον κόλιαντρο, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού ή γιασεμιού, σκέτο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.