Follow us

Όσπρια με... ινδικό σαρίκι

Όσπρια με... ινδικό σαρίκι

Τα όσπρια είναι υγιεινά, νόστιμα και μας αρέσουν, ειδικότερα αν έχουμε επιλέξει εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες. Αν όμως οι κλασικές φακές ή η φασολάδα είναι μια ρουτίνα κάθε εβδομάδα, υπάρχει τρόπος να τα…μασκαρέψουμε φορώντας τους ένα ινδικό σαρίκι και να δοκιμάσουμε γεύσεις εντελώς διαφορετικές και μάλιστα πολύ εύκολα. Το μυστικό είναι τα κατάλληλα μπαχαρικά και μυρωδικά, που μαζί με μια εύκολη τεχνική κάνουν το καθημερινό ή το φιλικό τραπέζι μας διαφορετικό. Ρεβύθια και φασόλια χρησιμοποιούνται ήδη βρασμένα, αλλά όχι λυωμένα, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα έχετε έτοιμα από την προηγουμένη. Οι φακές -κυρίως οι κόκκινες που συνήθως χρησιμοποιούνται- βράζουν και μαλακώνουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Η τελική ετοιμασία κατόπιν, είναι παιχνιδάκι. Αρκεί να υπάρχουν στο ντουλάπι σας τα κατάλληλα ινδικά μπαχαρικά (φρέσκα και καλής ποιότητας απαραιτήτως). Κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκος κόλιαντρος, πατάτες, φρέσκο τζίντζερ είναι από τα κοινά υλικά που συμμετέχουν και σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι. Απαραίτητα μπαχαρικά για να αρχίσετε: κύμινο, σε σπόρους και τριμμένο, κόλιαντρος σε σπόρους και τριμμένος, τζίντζερ σε σκόνη, κουρκουμάς, κάρι medium και hot, μείγμα μπαχαρικών garam masala, καρδάμωμο (κακουλές), πιπέρι σε κόκκους. Τα τριμμένα μπαχαρικά τα αγοράζουμε σε περιορισμένη ποσότητα, γιατί χάνουν γρήγορα τα αρώματά τους. Ετσι, λοιπόν, με τη μαγεία των μπαχαρικών τα ρεβύθια, οι φακές, τα φασόλια -κυρίως τα κόκκινα αλλά και τα μαυρομάτικα- αλλάζουν γεύση. Τα φαγητά αυτά συνοδεύονται με ένα ρύζι μπασμάτι λευκό ή με λίγο σαφράν μέσα. Τους πηγαίνει πολύ και το απλό γιαούρτι, γιατί δροσίζει τον ουρανίσκο από τα δυνατά μπαχαρικά. Με λίγο κόπο και λίγα χρήματα στήνουμε ένα ολόκληρο γεύμα με εξωτικό χρώμα!

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;