banner
banner
banner

Όσπρια "γκουρμέ"

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Όσπρια

Ο πιο απλός τρόπος να  φτιάξεις τα όσπρια είναι να τα νεροβράσεις και να τα σερβίρεις με καλό ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι και λίγη ρίγανη ή θυμάρι. Γίνονται μια χαρά, σε ζεσταίνουν, σε χορταίνουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στο γευστικό σου σπίτι. Έλα, όμως, που η επανάληψη είναι κουραστική. Μια πιο προσεγμένη και πιο ξεχωριστή συνταγή, μας κάνει να δούμε τα όσπρια με άλλο μάτι, ενώ η συνύπαρξή τους με κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά μπορεί να τα φέρει ακόμα και σε θέση κυρίαρχη στο φιλικό τραπέζι κάποια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.


Ακριβώς σε αυτό το ύφος κινούνται οι προτάσεις μας, συνδυάζοντας τα όσπρια με υλικά και αρτύματα μάλλον  ασυνήθιστα στην ελληνική κλασική κουζίνα, ακολουθώντας όμως τους τρόπους που όλοι ξέρουμε για την ετοιμασία τους. Αν, μάλιστα, χρησιμοποιήσουμε ήδη βρασμένα όσπρια, ο χρόνος ετοιμασίας συντομεύει κατά πολύ -βράζοντας όποτε μπορούμε μεγάλη ποσότητα από όσπριο της προτίμησής μας, και καταψύχοντάς το, βάζουμε τις βάσεις για πολλά γρήγορα φαγητά με όσπρια, τώρα τον χειμώνα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος