Υλικά
4 ορτύκια Υλικά
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
⅓ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. γλυκοπατάτες
¾ φλ. ξηρό λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ξερό φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για γαρνιτούρα: φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου αν θέλουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά τις γλυκοπατάτες με το ειδικό βουρτσάκι των λαχανικών (δεν αφαιρούμε τη φλούδα).
Τις κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια.
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κρασί και το φύλλο δάφνης.
Βάζουμε μέσα τα ορτύκια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναρισθούν για 2-3 ώρες περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τακτοποιούμε ανάμεσα τα ορτύκια.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάδα και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά.
Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης, μοιράζουμε τα ορτύκια και τις πατάτες σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου.
Α.Τ.