banner
banner
banner

Ορτύκια στο φούρνο με γλυκοπατάτες

Συνταγή

Ορτύκια στο φούρνο με γλυκοπατάτες
Υλικά

4 ορτύκια
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
⅓ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. γλυκοπατάτες
¾ φλ. ξηρό λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ξερό  φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για γαρνιτούρα: φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου αν θέλουμε

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά τις γλυκοπατάτες με το ειδικό βουρτσάκι των λαχανικών (δεν αφαιρούμε τη φλούδα). Τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κρασί και το φύλλο δάφνης. Βάζουμε μέσα τα ορτύκια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναρισθούν για 2-3 ​​ώρες περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τακτοποιούμε ανάμεσα τα ορτύκια. Περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάδα και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης, μοιράζουμε τα ορτύκια και τις πατάτες σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος