banner
banner
banner

Ορτύκια στην κατσαρόλα με κάρι και κους κους

Συνταγή

Ορτύκια στην κατσαρόλα με κάρι και κους κους
Υλικά

4 ορτύκια
200 γρ. κους κους (δημητριακό)
1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
400 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. μέλι 
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια. Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε με την πέτσα προς τα κάτω σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30-35 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν συγκεντρωθεί στο ταψί. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το μέλι με το βαλσαμικό ξύδι και αλείφουμε τα ορτύκια από την πλευρά της πέτσας χρησιμοποιώντας πινέλο. Τα αφήνουμε να γλασαριστούν για 5 λεπτά, τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας τον ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το κάρι. Μόλις ετοιμαστεί, το αφρατεύουμε ανασηκώνοντάς το με το πηρούνι.
Μοιράζουμε τα ορτύκια και τη σάλτσα τους σε 4 πιάτα και βάζουμε δίπλα το κουσκούς φορμαρισμένο. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος