Υλικά
4 ορτύκια Υλικά
200 γρ. κους κους (δημητριακό)
1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
400 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια.
Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε με την πέτσα προς τα κάτω σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30-35 λεπτά.
Στη μέση του ψησίματος, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν συγκεντρωθεί στο ταψί.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το μέλι με το βαλσαμικό ξύδι και αλείφουμε τα ορτύκια από την πλευρά της πέτσας χρησιμοποιώντας πινέλο.
Τα αφήνουμε να γλασαριστούν για 5 λεπτά, τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας τον ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το κάρι.
Μόλις ετοιμαστεί, το αφρατεύουμε ανασηκώνοντάς το με το πηρούνι.
Μοιράζουμε τα ορτύκια και τη σάλτσα τους σε 4 πιάτα και βάζουμε δίπλα το κουσκούς φορμαρισμένο.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.Α.Τ.