Υλικά
4 ορτύκια Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
⅓ φλ. βούτυρο
1 μετάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)
5 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια.Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο.
Περνάμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα από τη μουλινέτα.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ορτύκια καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα δαμάσκηνα κομμένα σε τέσσερα κομμμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα μοσχοκάρφια, το κλαράκι του δεντρολίβανου και του θυμαριού και 1 φλ.
καυτό νερό.
Σιγοβράζουμε για 30 -35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ορτύκια και να μελώσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Μοιράζουμε τα ορτύκια στα πιάτα και σερβίρουμε με τα μακαρόνια και τη σάλτσα των ορτυκιών.
Α.Τ.