banner
banner
banner

Ορτύκια με μακαρόνια και σάλτσα από δαμάσκηνα και ντομάτα

Συνταγή

Ορτύκια με μακαρόνια και σάλτσα από δαμάσκηνα και ντομάτα
Υλικά

4 ορτύκια
500 γρ. μακαρόνια
⅓ φλ. βούτυρο
1 μετάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)
5 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια.Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Περνάμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα από τη μουλινέτα. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ορτύκια καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα δαμάσκηνα κομμένα σε τέσσερα κομμμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα μοσχοκάρφια, το κλαράκι του δεντρολίβανου και του θυμαριού και 1 φλ. καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 30 -35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ορτύκια και να μελώσει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Μοιράζουμε τα ορτύκια στα πιάτα και σερβίρουμε με τα μακαρόνια και τη σάλτσα των ορτυκιών.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος