Υλικά
4 ορτύκιαΥλικά
4 λιαστές ντομάτες στο λάδι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο σε φετούλες ,
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
8 λωρίδες καπνιστό μπέικον
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ζωμός κοτόπουλου η καυτό νερό
1 ½ φλ. φακή βρασμένη
½ φλ. πράσινες γεμιστές ελιές κομμένες στα δύο
½ κ. καρότα
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ορτύκια.
Τα αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο και τα φύλλα δεντρολίβανου.
Δένουμε τις φτερούγες και τα πόδια επάνω στο σώμα με λευκό σπάγγο.
Τα τυλίγουμε με δυο φέτες μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνουμε ⅓ φλ.
ελαιόλαδο (όχι να κάψει) σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές γυρίζοντάς τα συχνά για 12-15 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να καθαρίσει και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνουν τα ορτύκια.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο.
Τα διατηρούμε ζεστά.
Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα από τα ορτύκια, βάζουμε από ένα ορτύκι σε κάθε πιάτο, συνοδεύουμε με τα καρότα, τις φακές και τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου αν θέλουμε.
Α.Τ.