banner
banner
banner

Ορεκτικό αγγουριού με ανθότυρο και καπνιστό σολομό

Συνταγή

Ορεκτικό αγγουριού με ανθότυρο και καπνιστό σολομό
υλικά

8-10 μικρά αγγουράκια ή 3 μεγάλα λεπτά και τρυφερά
200 γρ. καπνιστό σολομό
250 γρ. ανθότυρο (ή φρέσκια μυζήθρα)
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
1 λεμόνι, το ξύσμα και 1κ.σ. χυμό
κρέμα από μπαλσάμικο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Κόβουμε τον σολομό σε τετράγωνα κομματάκια των 2 εκ. περίπου και τα κρατάμε. Δουλεύουμε με πιρούνι το τυρί με τον άνηθο, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 2,50 εκ. Με ένα κουταλάκι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε κομματιού, δημιουργώντας μία κοιλότητα. Τοποθετούμε σε κάθε κοιλότητα από ένα κομματάκι σολομού, πιέζοντάς ελαφρά. Γεμίζουμε το βαθούλωμα με μείγμα τυριού, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ με φαρδειά, αστερωτή μύτη γιά καλύτερη εμφάνιση. Γαρνίρουμε με κλωναράκια άνηθου. Στάζουμε γύρω γύρω στην πιατέλα σταγόνες κρέμας από μπαλσάμικο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος