Follow us

Ορεκτικά με ντομάτα

Ορεκτικά με ντομάτα

Αυτή τη νόστιμη γλυκιά καλοκαιρινή ντομάτα την περιμένουμε όλο το χρόνο! Αν δεν τη φας σκέτη με λίγο ανθό αλατιού, αρκούν λίγα υλικά για να τη μετατρέψεις σε υπέροχη σαλάτα, ωμή σάλτσα ζυμαρικών και, βέβαια, πολύ νόστιμα πρώτα πιάτα και ορεκτικά. Της ταιριάζουν σχεδόν όλα τα μυρωδικά χόρτα, αλλά ο βασιλικός τη ντύνει εντελώς καλοκαιρινά. Φρέσκια ρίγανη και θυμάρι της δίνουν αέρα εξοχής, η ρόκα την κάνει πικάντικη. Τα λευκά τυριά, με μαλακή γεύση σαν τη μοτσαρέλα ή έντονη σαν τη φέτα είναι ιδανικά ταίρια για τελείως διαφορετικές σαλάτες. Αγαπάει και τις αλμυρές γεύσεις σαν της αντσούγιας, της κάππαρης, της ελιάς, του κρίταμου τουρσί και πάει λέγοντας… Όσο για τα ορεκτικά, είναι πράγματι αμέτρητα και μπορείτε να δημιουργήσετε άλλα τόσα. Σε μπρουσκέτες, σε ντάκο, ψητές με αλάτι, ζάχαρη και ρίγανη στο φούρνο (ακόμα και σαν σάλτσα ζυμαρικών), σε τάρτες μαζί με τυρί, γεμιστές με μείγμα ρυζιού, κρεμμύδι και μυρωδικά, με τόνο, με τυριά… Τις διαλέγουμε σφιχτές αλλά κόκκινες και καλό είναι να εντοπίσουμε στη λαϊκή της γειτονιάς μας τον πάγκο που εμπιστευόμαστε. Γιατί καλές ντομάτες στην πόλη θα βρούμε μόνο στη λαϊκή και σε ορισμένα μανάβικα.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;