banner
banner
banner

Ορεκτικά με αγγούρι

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Ορεκτικά με αγγούρι

Ιδανικό όχι μόνο γιά "δίαιτες των 4 ημερών", ντοματοσαλάτα ή τζατζίκι. Ας δοκιμάσουμε το πιό δροσερό σαλατικό και σε λιγότερο συνηθισμένες συνταγές, καθώς συνδυάζεται πολύ καλά με ντομάτα, με φρέσκα τυριά, με καπνιστά ψάρια, με σκόρδο και όλα τα μυρωδικά χόρτα. Με περιεκτικότητα νερού γύρω στο 90% και 35 θερμίδες στα 350 γρ., το μόνο που προσφέρει είναι δροσιά και γεύση. Παγωμένη σούπα με γιαούρτι ή ανδαλουσιανό γκασπάτσο, ορεκτικές μπουκιές με φρέσκο τυρί και σολομό, αλλά κι ένα πρωτότυπο "mojito"με αγγούρι, έκρηξη δροσιάς στην καλοκαιρινή ζέστη, είναι μερικές ιδέες.

Τα μικρά αγγουράκια είναι στην εποχή τους και πολύ τρυφερά, τα μεγάλα προσέχουμε να είναι λεπτά και με χρώμα βαθύ πράσινο. Το αγγούρι αφήνει τα υγρά του όταν μείνει κομμένο, γι' αυτό το κρατάμε σε σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο τέλος σε παρασκευές με στερεά υλικά, όπως το τζατζίκι. Αντίθετα, οι σούπες με αγγούρι πρέπει να γίνονται αρκετές ώρες νωρίτερα και να μένουν στο ψυγείο γιά να απλώσουν τα αρώματα των υλικών. Το τρυφερό αγγούρι από τον κήπο μας δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα και η σκουροπράσινη φλούδα του κάνει όμορφη αντίθεση στη σαλάτα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος