Follow us

Ορεκτικά με αγγούρι

Ορεκτικά με αγγούρι

Ιδανικό όχι μόνο γιά "δίαιτες των 4 ημερών", ντοματοσαλάτα ή τζατζίκι. Ας δοκιμάσουμε το πιό δροσερό σαλατικό και σε λιγότερο συνηθισμένες συνταγές, καθώς συνδυάζεται πολύ καλά με ντομάτα, με φρέσκα τυριά, με καπνιστά ψάρια, με σκόρδο και όλα τα μυρωδικά χόρτα. Με περιεκτικότητα νερού γύρω στο 90% και 35 θερμίδες στα 350 γρ., το μόνο που προσφέρει είναι δροσιά και γεύση. Παγωμένη σούπα με γιαούρτι ή ανδαλουσιανό γκασπάτσο, ορεκτικές μπουκιές με φρέσκο τυρί και σολομό, αλλά κι ένα πρωτότυπο "mojito"με αγγούρι, έκρηξη δροσιάς στην καλοκαιρινή ζέστη, είναι μερικές ιδέες.

Τα μικρά αγγουράκια είναι στην εποχή τους και πολύ τρυφερά, τα μεγάλα προσέχουμε να είναι λεπτά και με χρώμα βαθύ πράσινο. Το αγγούρι αφήνει τα υγρά του όταν μείνει κομμένο, γι' αυτό το κρατάμε σε σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο τέλος σε παρασκευές με στερεά υλικά, όπως το τζατζίκι. Αντίθετα, οι σούπες με αγγούρι πρέπει να γίνονται αρκετές ώρες νωρίτερα και να μένουν στο ψυγείο γιά να απλώσουν τα αρώματα των υλικών. Το τρυφερό αγγούρι από τον κήπο μας δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα και η σκουροπράσινη φλούδα του κάνει όμορφη αντίθεση στη σαλάτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;