Follow us

Ορεκτικά αλείμματα

Ορεκτικά αλείμματα

Μπορούν να αποτελέσουν μέρος μια σειράς μεζέδων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε μια ολόκληρη σειρά εύκολα και νόστιμα ορεκτικά και ακόμα, μπορούν να μπουν σε σάντουϊτς ή να συνοδεύσουν αντί για σάλτσα ένα ψητό κρατικό, ένα βραστό ψάρι, τα ψητά ή τα βραστά λαχανικά. Τα αλείμματα υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, φυσικά και στη δική μας -η διάσημη σκορδαλιά, η μελιτζανοσαλάτα, η ταραμοσαλάτα, για να αναφέρουμε λίγα-, αλλά και στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής -το διάσημο χούμους για παράδειγμα.

Ειδικά το χούμους, εδώ, το προτείνουμε σε μια πιο σύνθετη και χορταστική εκδοχή, με αρνίσιο κιμά και κουκουνάρι, σας δίνουμε επίσης την αυθεντική συνταγή για το γαλλικό αγιολί, μια πολύ νόστιμη και έντονα σκορδάτη σάλτσα-κρέμα, σαν τη δική μας σκορδαλιά. Οι συνταγές που περιέχουν ελαιόλαδο, μπορούν να γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο, ενσωματώνοντας δηλαδή το λάδι χτυπώντας το μείγμα με το χέρι χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη (σύρμα) ή να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ ή το μίξερ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητο το ελαιόλαδο να πέφτει σταγόνα-σταγόνα στην αρχή και σε πολύ λεπτή ροή στην πορεία, όπως δηλαδή κάνουμε στη μαγιονέζα, για να μην “κόψει” τοέδεσμα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;