Follow us

Ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια, σε καρβέλι (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)

Ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια, σε καρβέλι (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)

Υλικά

Υλικά

1 καρβέλι ψωμί με διάμετρο περίπου 16-18 εκ.

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

120 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

150 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

200 γρ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο

4 μεγάλα αυγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

|1| Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2-3’.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5’.

Ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία για 3- 4’.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.|2| Σπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το σύρμα.

Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά και το μετσοβόνε (κρατήστε 2-3 κουταλιές από το τυρί στην άκρη).|3| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις.

Προσεκτικά, με μεγάλο μαχαίρι, κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι από το καρβέλι και αφαιρείτε την ψίχα.

Γεμίζετε το ψωμί με το μείγμα που ετοιμάσατε, και πασπαλίζετε το άνοιγμα με το τυρί που κρατήσατε στην άκρη.|4| Καπακώνετε το καρβέλι με το κομμάτι που κόψατε, και ψήνετε την ομελέτα για 30’.

Στη συνέχεια το ξεκαπακώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 - 30’ ακόμα.

Αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για 10' προτού την κόψετε σε κομμάτια.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη "Στην κουζίνα των γεύσεων", εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.