Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο Υλικά
10 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
6 μεγάλα αβγά
6 κ.σ. έτοιμο πέστο τζενοβέζε
60 γρ. παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αβγά με αλάτι σε μπολ.
Βγάζουμε «φλούδες» παρμεζάνας με το ξεφλουδιστήρι των λαχανικών.
Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει) και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε μια φορά αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του τηγανιού.
Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά να χαλαρώσει η ομελέτα και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, ώστε να περάσει το ωμό αβγό από κάτω και να ψηθεί.
Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη μεριά.
Αφήνουμε 2 -3 λεπτά και αλείφουμε την επιφάνεια με το πέστο και απλώνουμε επάνω τις φλούδες παρμεζάνας.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε στα δύο την ομελέτα.
Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι, αφήνουμε 2 -3 λεπτά και βγάζουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
A.T.