banner
banner
banner

Ομελέτα με κινόα

Συνταγή

Ομελέτα με κινόα
Υλικά (για 2 μερίδες)

¼ της κούπας κινόα, βρασμένη
3 αυγά και 1 ασπράδι
50 γρ. γαλοπούλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
2 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι (προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισμα

banner
Παρασκευή

Ξεπλένουμε καλά με νερό και βράζουμε την κινόα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα μέρος κινόα και δύο μέρη νερό. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφήσει η κινόα όλο το νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (ίσα ίσα για να μην κολλήσει η ομελέτα). Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η ομελέτα ροδίσει από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη.


Tip.: Οι ομελέτες είναι η χαρά της δημιουργίας. Προσθέστε τους ό,τι τραβάει η ψυχή σας!


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος