banner
banner
banner

Ομέλετα –πίτα με τόνο

Συνταγή

Ομέλετα –πίτα με τόνο
Υλικά

250 γρ. τόνο κονσέρβας (σε νερό)
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 αβγά
8 κ.σ. παγωμένο νερό
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μεγάλη ντομάτα
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα (αν θέλουμε)

banner
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε, ξεσποριάζουμε σχολαστικά και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να εξαφανιστούν οι κόμποι. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμμένο στο νερό αλεύρι, τις ντομάτες, τον τόνο και τη ρίγανη. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.
Σωτάρουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και τηγανίζουμε την ομελέτα -πάντα σε μέτρια φωτιά- σηκώνοντας τις άκρες και γέρνοντας το τηγάνι, να κυλήσει το ρευστό μείγμα από κάτω και να ψηθεί. Μετά από 7 -8 λεπτά, γλυστράμε προσεκτικά την ομελέτα σε μεγάλη ρηχή πιατέλα και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά από κάτω για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο (άλλα 5 -7 λεπτά).
Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, που φτιάχνουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με μουστάρδα, ή μαγιονέζα και κέτσαπ ή κέτσαπ και μουστάρδα (πολύ νόστιμος συνδυασμός).


Α.Τ.


 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος