Follow us

Όλα τυλιχτά !

Όλα τυλιχτά !

Σε πίτες αραβικές, κυπριακές, τορτίγιας, ακόμα και πίτες για σουβλάκι μπορείς να τυλίξεις όλο το γεύμα σου! Είναι ένας εύκολος τρόπος να μεταφέρεις το σνακ σου ή να χορτάσεις πρόχειρα στο σπίτι με ό,τι θέλεις: από μια πλούσια σαλάτα, ψητά λαχανικά, αλλαντικά με τυριά, μέχρι ψιλοκομμένα κρεατικά, κιμά, ψαρικά, πάντα σε συδυασμό με σαλατικά και ένα ντρέσινγκ. Όλα θα τα φιλοξενήσει μια τυλιχτή πιτούλα στο εσωτερικό της και θα γίνει το αγαπημένο σνακ για σας ή τα παιδιά σας. Η διαφορά με τα διπλά ψωμάκια του σάντουιτς είναι ότι εδώ δεν κυριαρχεί το ψωμί αλλά η γέμιση και η πίτα γίνεται ένα με αυτήν, πιο ελαφριά και πιο εύκολη να τη φας. Θα χρησιμοποιήσετε τις λεπτές αραβικές ή κυπριακές πιτούλες, που ανοίγουν σαν τσέπη ή τυλίγονται, αλλά και οι μεξικάνικες τορτίγιας προσφέρονται εξίσου για πλούσια τάκος. Ψητό κρέας και ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια συνδυασμένα με μια σαλάτα κι ένα ντρέσινγκ μαγιονέζας ή αβοκάντο θα δώσουν ένα χορταστικό σνακ. Με κεφτεδάκια ρεβιθιού (από έτοιμο μείγμα που θα βρείτε στα σουπερμάρκετ) και ντρέσινγκ ταχινιού θα φτιάξετε νοστιμότατα φαλάφελ. Αν τους προσθέσετε και λίγη σαλάτα ταμπουλέ δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα έτοιμα. Κι εδώ γεννιέται η ιδέα να προσφέρετε τέτοιες τυλιγμένες πιτούλες (ολόκληρες ή κομμένες διαγωνίως στη μέση) σαν finger food στο πάρτι σας ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας. Ο καπνιστός σολομός θα συνδυαστεί με sour cream, σάλτσα dill ή ένα ντρέσινγκ γιαουρτιού με άνηθο, αγγουράκι και και φύλλα σαλάτας. Το προσούτο με κάποιο τυρί σε φέτες. Μικρές γαρίδες με ντρέσινγκ μαγιονέζας, αβοκάντο και φρέσκο κρεμμυδάκι θα γεμίσουν τάκος. Αν κάτι πρέπει να προσέξετε είναι να μην έρχονται σε επαφή υλικά που θα βγάλουν υγρασία (π.χ. ντομάτα) με την πίτα, τοποθετώντας τα ανάμεσα σε άλλα υλικά. Οι ιδέες ανεξάντλητες, ακολουθούν απλά τις επιθυμίες σας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…