Follow us

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Φθινόπωρο και σε λίγο χειμώνας, είναι η εποχή με τις πιο πλούσιες ψαριές του χρόνου. Ευκαιρία να χορτάσουμε γεύσεις βυθού και να δοκιμάσουμε πρωτότυπες συνταγές…

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Mια πρωινή βόλτα μέχρι την ψαραγορά της Βαρβακείου θα σας αποκαλύψει τη μεγάλη και λαχταριστή ποικιλία των αλιευμάτων της εποχής, από τις μηχανότρατες ή τα παραγάδια. Ψάρια για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι. Από τα πιο φθηνά έως τα πιο ακριβά και από τα πιο κοινά ως τα πιο ασυνήθιστα. Μαζί τους, καλαμάρια και χταπόδια βρίσκοντα στην εποχή τους και μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός έρχονται και οι σουπιές.

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Ας τα έχουμε λοιπόν στον νου μας, για φαγάκια που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και δεν κοστίζουν ακριβά. Γιατί, εκτός από το τηγάνι ή το γκριλ, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλοι τρόποι να τα απολαύσουμε, όπως θα δείτε στις συνταγές παρακάτω. Και δεν μιλάμε μόνον για τα μπαρμπούνια και τις κουτσομούρες ή για τις στείρες, τις σφυρίδες και τους σαργούς.

Δοκιμάστε πεσκανδρίτσες, παλαμίδες, μπαλάδες, λούτσους, μουρμούρες, ακόμα και σαλάχια ή ταπεινά σπαράκια. Ας φτιάξουμε υπέροχες ψαρόσουπες με μπακαλιάρους, σκορπίνες και χριστόψαρα ή και με τα φτηνά μικρόψαρα που θα βρούμε στην αγορά. Ας αχνίσουμε κι ένα χταπόδι στο ζουμί του για ουζομεζέ, μαζί με ένα ψητό καλαμάρι. Οι γεύσεις της θάλασσας δεν έχουν τελειωμό και αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική μέσα στο μενού της εβδομάδας.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;