banner
banner

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Συναρπαστικά μαγειρέματα με τα ψάρια της εποχής

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Φθινόπωρο και σε λίγο χειμώνας, είναι η εποχή με τις πιο πλούσιες ψαριές του χρόνου. Ευκαιρία να χορτάσουμε γεύσεις βυθού και να δοκιμάσουμε πρωτότυπες συνταγές…

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Mια πρωινή βόλτα μέχρι την ψαραγορά της Βαρβακείου θα σας αποκαλύψει τη μεγάλη και λαχταριστή ποικιλία των αλιευμάτων της εποχής, από τις μηχανότρατες ή τα παραγάδια. Ψάρια για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι. Από τα πιο φθηνά έως τα πιο ακριβά και από τα πιο κοινά ως τα πιο ασυνήθιστα. Μαζί τους, καλαμάρια και χταπόδια βρίσκοντα στην εποχή τους και μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός έρχονται και οι σουπιές.

banner
Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Ας τα έχουμε λοιπόν στον νου μας, για φαγάκια που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και δεν κοστίζουν ακριβά. Γιατί, εκτός από το τηγάνι ή το γκριλ, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλοι τρόποι να τα απολαύσουμε, όπως θα δείτε στις συνταγές παρακάτω. Και δεν μιλάμε μόνον για τα μπαρμπούνια και τις κουτσομούρες ή για τις στείρες, τις σφυρίδες και τους σαργούς.

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Δοκιμάστε πεσκανδρίτσες, παλαμίδες, μπαλάδες, λούτσους, μουρμούρες, ακόμα και σαλάχια ή ταπεινά σπαράκια.  Ας φτιάξουμε υπέροχες ψαρόσουπες με μπακαλιάρους, σκορπίνες και χριστόψαρα ή και με τα φτηνά μικρόψαρα που θα βρούμε στην αγορά. Ας αχνίσουμε κι ένα χταπόδι στο ζουμί του για ουζομεζέ, μαζί με ένα ψητό καλαμάρι. Οι γεύσεις της θάλασσας δεν έχουν τελειωμό και αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική μέσα στο μενού της εβδομάδας.

banner


Συνταγές

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος