Έχουμε συνηθίσει τα καρότα να παίζουν ένα δευτερεύοντα ρόλο κομπάρσου στην κατσαρόλα μας. Τα προσθέτουμε στις σούπες για τη γλύκα τους. Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή στη σαλάτα για την τραγανή υφή τους, αλλά σπάνια τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Αυτή τη φορά, δοκιμάσαμε να τα μαγειρέψουμε με διαφορετικούς τρόπους. Σε ένα καθημερινό καροτο-πατατάτο, σαν μια ευκαιρία να τα συνδυάσουμε με ένα καινούργιο προϊόν, τα αλλαντικά κουνελιού, τα επιλέξαμε σε ρόλο βαρύτονου σε μια σάλτσα μπίρας, που συνοδεύει τους αφράτους μας κεφτέδες, ετοιμάσαμε ένα πουρέ που θα μπορούσε άνετα να συνοδέψει κι ένα γιορτινό ψητό, αλλά και τηγανίτες ιδανικές για να συνοδέψουν ψητά της σχάρας ή να καταναλωθούν σαν ένα ελαφρύ γεύμα, μαζί με μια σαλάτα. Τέλος, τα δοκιμάσαμε και σε ένα "καπουτσίνο", που θα μπορούσε να είναι ένα ευχάριστο ζεστό ορεκτικό σε ένα φιλικό γεύμα ή, απλά, μια μικρή σούπα για το βραδινό μας.