Follow us

Οι τσαχπίνες φτερούγες κοτόπουλου

Οι τσαχπίνες φτερούγες κοτόπουλου

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι από τα πιο φθηνά κομμάτια κρέατος και, σε μαγειρικό επίπεδο, παίζουν σε δύο ταμπλό. Από τη μια, μπορούν να μετατραπούν πολύ γρήγορα και εύκολα σε ένα ορεκτικό -σνακ -finger food, για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Τηγανητές, με πικάντικο γλάσο από μέλι και τσίλι σος, μαριναρισμένες και ψητές στη σχάρα…
Σχεδόν όλες οι χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, το Μεξικό, τη Χιλή, την Ισπανία, έχουν τη δική τους συνταγή για μεζέδες με φτερούγες κοτόπουλου, που τρώγονται συνήθως απολαυστικά με το χέρι. Στην Ελλάδα, αυτή η εκδοχή μαγειρέματος (τηγάνι, ψήσιμο), δεν μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα. Τις προτιμάμε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο μαζί με λαχανικά, πατάτες ή ζυμαρικά ή ρύζι, σαν βάση για ένα φθηνό, χορταστικό και πολύ νόστιμο φαγητό. Ακόμα, γίνονται υπέροχο γιουβέτσι και στον φούρνο με πατάτες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μαγειρεύεται και ολόκληρο το κοτόπουλο σε αυτές τις συνταγές. Σε όποια εκδοχή κι αν τις προτιμήσουμε, το μαλακό κρεατάκι ανάμεσα στα κοκαλάκια και η τραγανή πετσούλα, αν προηγηθεί σοτάρισμα, κάνουν τις φτερούγες κοτόπουλου για πολλούς όχι λύση (οκονομικής) ανάγκης αλλά καθαρά γαστρονομική επιλογή.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε πατούν και στις δύο εκδοχές. Πρόσθετο πλεονέκτημα, ο λίγος χρόνος της προετοιμασίας τους, που για πολλές οικογένειες, είναι μια σημαντική παράμετρος.

Updated: 06/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;