Follow us

Οι σαρδέλες φεύγουν οι γόπες έρχονται

Οι σαρδέλες φεύγουν οι γόπες έρχονται

Οι σαρδέλες μας συντροφεύουν σχεδόν όλο το φθινόπωρο, ενώ οι γόπες θα συνεχίζουν να παίζουν και ολόκληρο το χειμώνα και μάλιστα σε καλή τιμή, αφού και τα δύο δεν θεωρούνται «πρώτα» ψάρια. Η λιπαρή σάρκα τους προφανώς αναδεικνύεται τέλεια από τη σχάρα και ακόμα περισσότερο όταν έχουμε στη διάθεσή μας θράκα από κάρβουνα. Είναι ένα διαχρονικό πιάτο, που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Παρ΄ όλα ταύτα, διαλέγοντας τα ψάρια μας σε μεγάλο μέγεθος, έχουμε την ευκαιρία να τα μαγειρέψουμε με κάπως πιο σύνθετες συνταγές, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, που αναδεικνύουν τη νόστιμη λιπαρή σάρκα τους και δίνουν την αίσθηση πως είναι πιο «φαΐ». Πέρα από τα γευστικά πλεονεκτήματά τους, τόσο οι σαρδέλες όσο και οι γόπες, περιέχουν τα ωφέλιμα ω -3 λιπαρά οξέα (έρευνες έχουν δείξει πως κάνουν περίπου τα πάντα, από το να προστατεύουν την καρδιά μέχρι να αποτρέπουν την κατάθλιψη και να ενθαρρύνουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου). Περιέχουν ακόμα πολύ ασβέστιο (οι σαρδέλες) και φωσφόρο, σαρδέλες και γόπες.

Updated: 17/10/2019
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 10/10/2017

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…