ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι πιπεριές ταιριάζουν στο καλοκαίρι

Οι πιπεριές ταιριάζουν στο καλοκαίρι

Είναι χάρμα οφθαλμών και μόνο να τις βλέπεις, με όλα αυτά τα δυνατά χρώματα και τη λάμψη τους. Η χαρακτηριστική γεύση τους προσθέτει χαρακτήρα σε όποια συνταγή κι αν τις χρησιμοποιήσουμε ενώ σαν κύριο υλικό, αποδεικνύουν πως στέκονται πολύ καλά, τόσο δίπλα σε κρεατικά όσο και σε ψάρια και θαλασσινά.
Πέρα από τις μαγειρικές τους αρετές, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, αντιοξειδωτικές ουσίες (τα δυνατά χρώματά τους μαρτυρούν την επάρκειά τους σε αυτόν τον τομέα). Η οικογένεια της πιπεριάς (Capsicum) είναι αρκετά πολυμελής και περιλαμβάνει από τις γνωστές μας στρογγυλές γλυκές πιπεριές και τις μοναδικές πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι μια μεγάλη ποικιλία καυτερές πιπεριές σε διάφορα σχήματα, ανάμεσά τους και τη γνωστή στην Ελλάδα καυτερή πράσινη πιπεριά “κέρατο”.
Εδώ, σας προτείνουμε συνταγές με τις γνωστές στρογγυλές γλυκές πιπεριές. Όμως, αν σας αρέσουν τα καυτερά, σε όλες μπορείτε να προσθέσετε όσες καυτερές πιπερίτσες θέλετε, ολόκληρες ή τριμμένες αποξηραμένες (μπούκοβο), χωρίς να επηρεαστεί σε τίποτα η συνταγή, ακόμα και στη γέμιση για τις πιπεριές με κιμά και τραχανά.

Updated: 07/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/07/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

Καθαρή Δευτέρα with a twist!

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;