Τον δοκιμάσαμε τηγανητό, με κουρκούτι ή με αλεύρι, τον φτιάξαμε κροκέτες και μπακαλιαρόπιτα, τον δοκιμάσαμε με ρεβίθια, με τσιγαρολάχανα, με σπανάκι, με σέσκουλα και πράσα. Τον μάθαμε σε προβηγκιανή και σαντορινιά μπραντάδα, τον φάγαμε και ξαλουριστό, σχεδόν ωμό. Τώρα ήρθε η ώρα να τον μαγειρέψουμε κι αλλιώς. Ιδού 4 νηστίσιμες και μια αρτύσιμη συνταγή για το πιο διάσημο ψάρι της κουζίνας μας, το ψάρι της εθνικής μας γιορτής.