Ο κρανιός Andromeda Primus στην κορυφή των υγιεινών τροφών για παιδιά

Χρυσό βραβείο ‘Healthy Food Product for children’ για ένα νόστιμο ψάρι

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

O κρανιός έχει τα προσόντα μιας υπερτροφής, κυρίως όταν μιλάμε για ένα ψάρι με σφραγίδα Andromeda Primus, που γνωρίζουμε ότι έχει μεγαλώσει στις καλύτερες συνθήκες και άξια διακρίθηκε σαν “χρυσή” υγιεινή τροφή για παιδιά…

Ο κρανιός Andromeda Primus στην κορυφή των υγιεινών τροφών για παιδιά

Τα Healthy Diet Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να επιβραβεύσουν τρόφιμα, ποτά και συμπληρώματα διατροφής εταιρειών, που προάγουν την υγιεινή διατροφή. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, διαιτολόγοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, που ασχολούνται με θέματα υγιεινής διατροφής. Ο Όμιλος Ανδρομέδα διακρίθηκε, λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Healthy Food Product for children για τον κρανιό Andromeda Primus. Ο κρανιός είναι ένα ψάρι, που εύκολα μπορεί να αρέσει στα παιδιά: έχει ελάχιστα κόκκαλα, ήπια γεύση, απαλή μυρωδιά και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Mία μόνο μερίδα των 200 γρ. κρανιού, αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός παιδιού σε Ω3 λιπαρά οξέα για μια εβδομάδα. Έτσι, θα λέγαμε ότι αποτελεί μια εξαιρετική superfood για παιδιά χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία και την υπέροχη γεύση. Άλλωστε, οι σχετικές έρευνες εγκεκριμένων φορέων σαν την Mediterranean Diet Organization συνιστούν την κατανάλωση ψαριού δύο με τρεις φόρες την εβδομάδα.

Ο κ. Πάνος Κολιός, Πρόεδρος του Δ. Σ. του Ανδρομέδα Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας στον Όμιλο Ανδρομέδα η παραλαβή του χρυσού βραβείου για τον κρανιό Primus… Είναι ένα βραβείο που αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς απονέμεται από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή που αποτελείται από ειδήμονες της διατροφής και επιστήμονες. Ένα βραβείο που έχει εξέχουσα σημασία, καθώς αφορά την πιο ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, αυτή των παιδιών…”

Ο κρανιός Andromeda Primus στην κορυφή των υγιεινών τροφών για παιδιά

Να σημειώσουμε, ότι ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Τα βασικά είδη που παράγει ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και τον κρανιό. Περισσότερες πληροφορίες: www.andromedagroup.eu.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος