Follow us

Ο ερωτισμός στο πιάτο

Ο ερωτισμός στο πιάτο

Κάτι ελαφρό, κάτι γρήγορο, κάτι αρωματικό. Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι ένα πιάτο «γι' αυτήν και γι' αυτόν» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Να μην μας βαραίνει το σώμα, να μην μας απασχολεί πολύ το μαγείρεμα, να μας προκαλεί από μακριά –εδώ παίζει το ρόλο του το άρωμα. Και να είναι και όμορφο: να έχει χρώμα, να είναι ωραία στολισμένο. Ό,τι φτιάχνει ατμόσφαιρα, δηλαδή. Και γενικά, όλα όσα ευνοούν, δείχνουν, υπαινίσσονται τον ερωτισμό σε γαστρονομικό επίπεδο.

Αν θέλουμε να διασκεδάσουμε λίγο περισσότερο, μπορούμε να παίξουμε και να πειραματιστούμε με τα αφροδισιακά τρόφιμα. Ωραίο παρηγορητικό ψέμα, χωρίς επιστημονική βάση ή ψήγματα αλήθειας. Τυλιγμένες με τόνους γοητευτικού μύθου, ό,τι και νάναι, οι αφροδισιακές τροφές έχουν ασκήσει φοβερή επιρροή στους ανθρώπους, εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια. Στο κάτω -κάτω, τα θρυλούμενα ως αφροδισιακά, μόνο καλό μπορούν κάνουν στη γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου: αρωματικά βότανα, καυτερά φαγητά, φρούτα με απαλή σάρκα και φαλόσχημα λαχανικά, θαλασσινά και ψάρια που μοσχοβολούν ιώδιο… Ας παίξουν τον βέβαιο ρόλο τους στο τραπέζι κι αν τον παίξουν και αλλού, ακόμα καλύτερα.

Updated: 12/02/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 09/02/16

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;